6 Aralık 2020 Pazar

Sıradaki Sezon İklim Değişikliği

 Baştan söyleyeyim spoiler içermektedir.

İlk sezonun geniş bir geri zekalı kitlesi tarafından alıcı bulduğunu gören ekibimiz, yeni bir felaket senaryosunun fitilini ateşledi. Tanıdık bir sima yine iş başında.

Kahramanımız bu sefer kolları iklim değişikliğine karşı sıvamış durumda. Maalesef dünyada artan insan ve hayvan nüfusunun soluduğu hava ve osurduğu gazlar gezegenimizin ısısını yükseltmektedir. Fakat bu sefer ilkinde olduğu gibi ağız yerine göte geçirilen bir maske bu durumu kurtarmaya yetmeyecektir. 

Şaka bir yana bu saçma sapan iklim değişikliği yalanını bizim greenpeaceci salaklar dünden yemeye razı bile. O yüzden şimdiden bir bilinç oluşturarak iklim değişikliği ve küresel ısınma gibi osuruktan korku politikalarının iç yüzünü öğrenmeye başlamalıyız. Bill konuşmasında küresel ısınmaya karşı sıfır karbon çözümü gerektiğini, fosil yakıtların yerini yenilenebilir enerjiye bırakması gerektiğini söylüyor. Tabi bu ne demek biliyorsun değil mi? Günümüz araçlarının tarih olması demek.Bu mesele seni pek de ilgilendirmiyor olabilir. Fakat Bill sıfır karbon diyerek karbondioksit üretiminin sıfıra inmesi gerektiğini savunuyor. Yani bundan sonra devletler vatandaşlarından karbondioksit vergisi almalı diyor. Karbon üreten ihtiyaçlarımızı sayarsak bunların başında hava yolu taşımacılığı ve daha da önemlisi hayvancılık geliyor. Hali hazırdaki uçak ve et fiyatlarına bir de karbon vergisi eklendiğini düşün. Kısacası doğal et tüketimi doğal ekin tüketimi gibi ulaşılması güç bir hale getirilmek isteniyor. Yakın zamanda bu durumu fark eden bazı şirketler yapay et üretimine başladı bile. Üstelik doğal etten daha sağlıklıymış...Yersen. Tüm bu kaos projeleri aslında geçtiğimiz 400 yıl önceki filmin günümüz uyarlaması. Filmin ilk versiyonu endüstri 1.0la beraber kömürün buharlı makinelerde kullanılmasıyla başlamıştı.

spoiler

Fosil yakıtlardan yenilenebilir enerjiye geçilmesinin kitlelerce kabulü için Ermenistan'daki Metzamor Nükleer Santrali'ni patlatmayı düşünüyorlar. Tüm deliller bize metzamoru gösteriyor.

spoiler

He bu arada Bill artan nüfusa karşı aşılar ve sağlık konusunda ilerlersek bunu %10-15 oranında azaltabileceğini savunuyor.


2/105 Dönüp gitti mi/iş başına geçti mi yeryüzünde bozgunculuk yapmaya, ekin ve nesli yok etmeye çalışır; Allah da bozgunculuğu sevmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder