28 Mart 2020 Cumartesi

Tedbir

Bakın, ben artık bu saçma sapan hastalık mevzusundan iyice sıkılmaya başladım. Tedbir diye yaptıklarınız aşırıya gitmekten başka bir şey değil. Bu kadar insanın şuursuz olduğunu görmek beni büyük bir öfke ve ümitsizliğe götürüyor. Ve ben mecburen aynı toplumda yaşadığım kişilerin aptallıklarının bedelini ödemek istemediğim için sizi uyarmak zorundayım. Bak arkadaşım, hastalık Allah’ın kaderindendir ve başımıza gelen musibetler de kendi ellerimizle işlediklerimiz sebebiyledir.(Şura/30). Yani bizim işlediğimiz kötülük veya aptallıklar başımıza musibet gelmesine sebep olur. Eğer bir salgın hastalık varsa hastalığın bulunduğu bölgeye gitmemen tedbirindir evet ama aldığın tedbirler Allah’ın rızasına uygun olmayan şeylerse işte o zaman aşırıya gidiyorsun demektir. Yani camilerin kapatılması, cuma namazlarının engellenmesi tedbir değildir kardeşim, aşırılıktır. Hastalığı ve şifayı verecek olan Allah’tan kaçarak kurtulacağını sanmak ahmaklıkların alasıdır. Bu dediklerim sende karşılık bulmuyorsa, muhtemelen Allah’ı subhan kılmıyorsun. Yani noksan sıfatlardan münezzeh etmiyorsun kardeşim. Ne demek istiyorum? Allah’ın her an her şeye gücü yetmediğini ve yarattıklarının Allah’tan bağımsız olarak eylemler yapabildiğini düşünüyorsun. Eğer sen virüsten Allah’tan korktuğun gibi hatta daha fazla korkuyorsan, senin ilahın Allah değil, virüs olmuştur. Bu sözlerime itiraz ediyorsan kendine dürüst olmanı tevsiye ederim. Allah sana abdesti ve namazı emretmişken abdestten uzak kalıp, hasta olmamak için steril olmaya çalışıyorsan, gerçekten Allah’tan virüs kadar korkuyor musun acaba?

4 yorum:

  1. Bu konuda size katılmıyorum. Eğer halkın bilinç seviyesine güvenilse, evet camileri açalım ve mesafeli de olsa ibadete devam edilsin ancak yaşlılarımızın maalesef kafası basmıyor. Ömürleri boyunca çoğu virüs nedir duymamış, görmemiş, mikroskop ne bilmiyor ve dolayısıyla gözle göremediği şeyin zarar vereceğini hayal edemiyor. Çocuktan farksızlar. Onlar bu haldeyken eğer camiiler açılırsa tedbirler gerçekten boşa gider. Bu konuda ne kadar suistimal oldu görmediniz mi. Üstü bantla kapatılmış banklara bile zorla oturmaya çalışıyor yasak dinlemiyorlar. Sebep onların cahilliği sadece, laf anlatamamak. Ki kendi iyilikleri için. Virüsten çok daha korktuğumuz için değil, tedbirin bir parçası.

    YanıtlaSil
  2. Hayır ve şerrin Allah'tan geldiğine iman etmiş bir insan için Allah'ın rızasına uygun amel içinde olunduğunda hastalık ona musibet olarak ulaşmaz. Ayrıca virüslerin hasta ettiğine dair bir delil yok

    YanıtlaSil
  3. Buna nasıl emin olabiliyorsun? Allah sevdiği kulunu da istediği şekilde imtihan eder. O zaman iyi müslümanlar hep mutlu mu, hiç hastalanmıyor mu?
    Virüslerin hasta ettiğine dair daha nasıl bir delil bekliyorsun. Biraz mantıklı ol.

    YanıtlaSil
  4. Ayeti inkar edip de Allah'ı zalimlikle itham etmeyin. Müslümanlar günah işlemiyormuş gibi başlarına gelen musibetlerin suçunu Allah'ta değil kulda arayın. Ayrıca virüslerin hastalık bulaştırdığına dair deliliniz varsa getirin yoksa hakkında bilginiz olmayan şeyin peşine düşmeyin

    YanıtlaSil